Miljuschka
Informatief
05 oktober 2024
Fotocredit: 24Kitchen

Smullen in Griekenland

Deze zomer reist Televizier de wereld over met de sterren. Ditmaal doen we Griekenland aan, waar Miljuschka Witzenhausen voor haar programmaDish is Europe’ genoot van de mensen én hun eetcultuur.

Griekenland

Griekenland is meer dan de drukte van metropool Athene of het toerisme op Kreta en Rhodos. De bakermat van de Westerse beschaving is zo divers dat iedereen zich er thuis kan voelen. Het land bestaat uit ruwweg 6000 eilanden, waarvan er zo’n 200 bewoond zijn. Van de Cycladen en de Dodekanesos tot de Ionische eilanden: stuk voor stuk gebieden met een eigen unieke cultuur, geschiedenis en landschappen, waardoor Griekenland blijft verrassen.

Miljuschka en Griekenland

Als liefhebber van eten en cultuur had Miljuschka de tijd van haar leven toen ze voor haar 24Kitchenreeks Dish is Europa naar Athene ging: “Het is een openluchtmuseum met zoveel lagen van tijd en cultuur. De mensen zijn onvergelijkbaar gastvrij en trots op hun eetcultuur. Ze zijn er net zo trots op als Italianen. Bijna alle gesprekken gaan over eten. En terecht, want het is fenomenaal: niet zwaar, vers en goed gekruid.”

Smullen op z’n Grieks

Miljuschka maakt er geen geheim van een zoetekauw te zijn: “Als ik aan eten denk, schieten er eerst altijd tien toetjes door mijn hoofd voordat ik aan iets hartigs denk”, gaf ze al eens toe in haar kookboek Lekker Miljuschka. In Griekenland werd ze op haar wenken bediend toen ze naast traditionele gerechten als souvlaki ook haar nieuwe lievelingsontbijt bougatsa leerde maken: Griekse puddingbroodjes met romige custardvulling in een krokant korstje van filodeeg.

Het hele interview leest u in de Televizier van week 30. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Jef Willemsen

Back to top